top of page
 • Πόση ώρα χρειάζεται για να αντικατασταθεί ή επισκευαστεί ένα κρύσταλλο αυτοκινήτου;
  Ο χρόνος που χρειάζεται μια αντικατάσταση κρυστάλλου βασίζεται στον τύπο του οχήματος σε συνάρτηση με τη θέση (εμπρόσθιο, πλαινό, οπίσθιο)καθώς και τον τύπο τζαμιού. Έχοντας ένα γενικό οδηγό κατά νου, μπορούμε να πούμε πως η διαδικασία αντικατάστασης μπροστινού τζαμιού απαιτεί 1 ώρα και 30 λεπτά ενώ παράλληλα στη μία ώρα ορίζεται ο χρόνος ασφαλής αποχώρησης (δηλαδή αφ' ότου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες) απο το συνεργείο. Οσο αναφορά τις άλλες θέσεις και τύπους τζαμιών, ο χρόνος αντικατάστασης ξεκινά απο τα 30 λεπτά και μπορεί να φτάσει τη 1 ώρα και 30 λεπτά. Η επισκευή εμπρόσθιου παρμπρίζ χρειάζεται περίπου 35 λεπτά. Κατά την επιβεβαίωση του ραντεβού σας θα ενημερωθείτε σχετικά με τη δική σας περίπτωση.
 • Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή του τζαμιού στο αυτοκίνητο μου;
  Στην περίπτωση που έχετε την κάλυψη Θραύσης Κρυστάλλων στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο τότε αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες και γίνεται η αντικατάσταση δωρεάν. Στη δυσάρεστη θέση όπου δεν καλύπτεστε μέσω ασφάλειας τότε δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις βάσει ποιότητας και τιμής. Η αντικατάσταση ενός μπροστινού παρμπρίζ τείνει να κοστίζει περισσότερο συγκριτικά με τα πλαϊνά ή πίσω τζάμια δεδομένου των επιπρόσθετων λειτουργιών που μπορεί να διαθέτει (κάμερα, αισθητήρες,κεραίες κα). Επίσης, σε κάθε περίπτωση το κόστος προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό απο τον τύπο και χρονολογία του οχήματος. Καλέστε μας για μια τηλεφωνική εκτίμησή του κόστους της ζημιάς.
 • Μου έσπασε το τζάμι και καλύπτομαι απο την ασφάλεια μου, τι πρέπει να κάνω;"
  Καλέστε μας άμεσα προκειμένου να κάνουμε μια τηλεφωνική δήλωση. Μόλις το περιστατικό έχει εγκριθεί και η διαθεσιμότητα του κρυστάλλου έχει επιβεβαιωθεί σας καλούμε για το ραντεβού (αυθημερόν εξυπηρέτηση διαθέσιμη-κατα περίπτωση). Συνήθως τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε στην παράδοση του οχήματος στο συνεργείο είναι η άδεια, ασφαλιστήριο και ταυτότητα ή δίπλωμα. Με μια μόνο υπογραφή, παραλαμβάνετε το αυτοκίνητο σας επισκευασμένο και είστε ξανά πίσω στους δρόμους χωρίς γραφειοκρατικές έννοιες και σκοτούρες αφού αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την αποζημίωσή σας!
 • Τι ποιότητας κρύσταλλο θα μπει στο αυτοκίνητο μου;
  Όλα τα προϊόντα γυαλιού που χρησιμοποιούμε θεωρούνται "Πιστοποιημένα γνήσια ανταλλακτικά' και είναι απόλυτα εναρμονισμένα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά (Ε) και τα Αμερικάνικα πρότυπα (US Dot).Τα συγκεκριμένα κρύσταλλα κατασκευάζονται σε εγκαταστάσεις που έχουν πιστοποιηθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO9002. Συνεπώς, στη πλειοψηφία προέρχονται απο τους επίσημους κατασκευαστές κρυστάλλων που συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.
 • Μπορείτε να βάλετε κρύσταλλο με το λογότυπο (αντιπροσωπείας);
  Φυσικά, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να μας ενημερώσει εκ των προτέρων προκειμένου να διαπιστωθεί η διαθεσιμότητα, χρόνος παραλαβής ανταλλακτικού κ.α.
 • Επισκευή ή αντικατάσταση παρμπρίζ;
  Σαν μια γενική αρχή, επισκευάσιμο θεωρείται ένα σπάσιμο στο μπροστινό τζάμι, όταν δεν είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο ενός νομίσματος 1 €, που σημαίνει μεταξύ 15mm και 45mm. Απο την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορεί να επισκευαστεί βάσει νόμου αν βρίσκεται στην κύρια περιοχή ορατότητας του οδηγού (Driver’s Primary Viewing Area), αν είναι κοντά στις άκρες του τζαμιού ή επάνω σε επιπρόσθετα εξαρτήματα (περιοχή κάμερας, αισθητήρας βροχής/φώτων κτλ.). Το συνεργείο μας είναι συμμορφωμένο και δρα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές (BS AU 242a:1998) και Αμερικάνικες (ROLAGS ANSI/NGA R1.1-2007) συνθήκες και νόμους που επικρατούν για την επισκευή παρμπρίζ προκειμένου να σας προσφέρουν άριστες και ασφαλείς υπηρεσίες για εσάς και τους συνεπιβάτες σας. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρος αν επισκευάζεται το παρμπρίζ σας, μπορείτε να τραβήξετε μία κοντινή και μία μακρινή φωτογραφία της ζημίας και να μας την αποστείλετε στο info@kosmasglass.gr για μια γρήγορη εκτίμηση. Εάν όμως θέλετε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος δείτε ενα προηγούμενο άρθρο μας εδώ.
 • Το πλαϊνό παράθυρο δεν ανεβαίνει και κατεβαίνει, τι να κάνω;"
  Πολύ πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση ο μηχανισμός του παραθύρου (γρύλος) ή πρόκειται για κάποια ηλεκτρολογική βλάβη (ηλεκτρικά παράθυρα). Με μια σύντομη (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) επίσκεψη στο συνεργείο μας, και χωρίς ραντεβού μπορεί να εκτιμηθεί η ακριβής βλάβη και το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης.
 • Φτιάχνετε όλους τους τύπους τζαμιών και όλα τα οχήματα;
  Βεβαίως,είμαστε στη διάθεση σας για οποιοδήποτε τύπο κρυστάλλου συμπεριλαμβανομένων εργοστασιακών οροφών (ηλιοροφή) και φυσικά αναλαμβάνουμε απο ΙΧ έως φορτηγά, πούλμαν, ειδικές κατασκευές (τρακτέρ, κλάρκ κ.α.)
 • Μου έχει ξεκολλήσει το πίσω θερμαινόμενο τζάμι απο την κουκούλα τού κάμπριο οχήματος μου, το επισκευάζετε;"
  Στη περίπτωση που είστε κάτοχος cabrio οχήματος με υφασμάτινη κουκούλα (τύπου AUDI TT, VW Beetle κ.α.) και το οπίσθιο κρύσταλλο έχει ξεκολλήσει τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην σωστή επανατοποθέτηση και επικόλληση του τζαμιού χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση η ολόκληρη κουκούλα.
 • Έσπασε η γυάλινη οροφή
  Σε περίπτωση που έχετε εργαστασιακή οροφή στο αυτοκίνητο σας και έχει σπάσει τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς προκειμένου να σας συμβουλέψουμε κατάλληλα ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου σας.
 • Έχει ξεκολλήσει ο κεντρικός καθρέφτης
  Έαν έχει ξεκολλήσει ο εσωτερικός κεντρικός καθρέφτης του αυτοκινήτου σας, τότε με ένα μικρό κόστος και γρήγορα -στις περισσότερες περιπτώσεις- μπορεί να επικολληθεί με κατάλληλα υλικά τα οποία δεν είναι επικίνδυνα για την ακεραιότητα του κρυστάλλου.
 • Υπάρχει κάποια εγγύηση;
  Φυσικά, παρέχουμε εφ'όρου ζωής εγγύηση εργασίας για όλες μας τις υπηρεσίες. Ακόμα, προσφέρουμε εγγύηση ανταλλακτικών και ποιότητας υπό όρους και προϋποθέσεις για τα οποία θα ενημερωθείτε ανάλογα.
 • Τι εμπειρία και εκπαίδευσή έχουν οι τεχνικοί σας;
  Το συνεργείο μας ιδρύθηκε το 1967 και απο τότε εχει εξυπηρετήσει χιλιάδες οχήματα διάφορων τύπων και κατασκευών.Μια ομάδα που έχει αμέτρητα χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων απαρτιζόμενο απο τεχνικούς 'παλιάς σχολής' με αστείρευτο μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο καθώς και με νεότερους που αντιπροσωπεύουν το 'νέο ρεύμα' τεχνικών με εκπαίδευση νέων τεχνολογιών στο εξωτερικό και τεχνικές πιστοποιήσεις ικανοτήτων απο διεθνείς οργανισμούς οπως το Institute of the Motor Industry και είναι επίσημο μέλος των Αμερικανικών φορέων επισκευής και αντικατάστασης παρμπρίζ NWRD και AGSC.
 • Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις
  Αν δε σας καλύψαμε με το υλικό παραπάνω τότε θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας τηλεφωνικά και άμεσα στο 210 4202000 ή μέσω αποστολής email στο info@kosmasglass.gr
bottom of page